Titanfall 2 ontwikkelaar niet zeker van toekomst franchise

  Titanfall 2 krijgt misschien geen vervolg. Dit meldt Vince Zampella, de baas van Respawn Entertainment, aan de website Glixel.

  In een interview met de website Glixel spreekt Vince Zampella, baas van Respawn Entertainment, over de toekomst van de Titanfall franchise. Hoewel EA eerder al aangaf Titanfall zeker door te laten gaan, lijkt dat nu niet helemaal zeker te zijn.

  Hoewel Titanfall 2 door veel recensenten goed werd ontvangen, blijven de verkopen achterlopen. Uit de verkoopcijfers van EA blijkt dat Titanfall 2 minder verkoopt dan zijn voorganger, zelfs nu de franchise beschikbaar is op PlayStation 4. Op de vraag of Titanfall 3 zou worden gemaakt gaf Vince Zampella het volgende antwoord:

  "We weten het nog niet. Titanfall 2 is kritisch een enorm succes. We zijn echt heel blij met alle reviews en de positieve commentaren. Door de matige verkopen is het nog te vroeg om het te zeggen."

  Ook over de releasedatum was Zampella niet helemaal tevreden, hij vertelt dat het echt raar voelt. Hij moet het namelijk opnemen tegen zijn oude studio, tegen een franchise die hij zelf stevig in de markt heeft gezet.Ook vindt hij de maand waarin Titanfall 2 is uitgekomen veel te druk.

  Zampella zegt dat hij liever een andere release had gehad:

  "Als de vraag was of ik de hele release window voor mij alleen wilde, dan had ik natuurlijk ja gezegd. Ik ben niet dom."

  Titanfall blijft wel doorgaan

  Zampella zelf weet dus niet of Titanfall 3 gaat gebeuren, toch heeft EA al aangegeven nog interesse te hebben in de Titanfall franchise. Dit zou kunnen betekenen dat Titanfall in een andere manier verder zal leven. Het zou kunnen dat EA Titanfall mobilegames gaat maken.

  Als we meer weten over de toekomst van Titanfall zullen we dit uiteraard melden. We weten wel dat Respawn Entertainment op dit moment bezig is met een nieuwe Star Wars game, dus daar zullen ze voorlopig nog wel zoet mee zijn.

  Titanfall 2

  Verkijgbaar vanaf 28 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.