Tiener gaat twee jaar de cel in wegens Xbox Live hack

  Een tiener uit het Verenigd Koninkrijk is veroordeeld tot twee jaar cel wegens een Xbox Live hack. Hij had een programma gemaakt waarmee uiteindelijk 1.7 miljoen aanvallen zijn uitgevoerd op onder andere de service van Microsoft.

  De 20 jaar oude Adam Mudd maakte het programma, dat hij Titanium Stresser heeft genoemd, toen hij 16 was. Dit programma heeft hij vervolgens verkocht voor een slordige 450.000 duizend euro. Met het programma zijn uiteindelijk 1.7 miljoen aanvallen uitgevoerd op Xbox Live, Minecraft en TeamSpeak, een chat-app voor gamers. Adam Mudd heeft alle strafbare feiten waar hij van verdacht werd bekend en zal de komende twee jaar doorbrengen in een jeugdgevangenis.

  Xbox Live hacker krijgt twee jaar cel

  Naast het programma heeft hij ook een groot aantal DDoS aanvallen uitgevoerd, het gaat om 594 aanvallen tegen 181 IP adressen. Ook heeft hij 25.000 DDoS aanvallen op de game RuneScape uitgevoerd, wat de uitgever van de game zo'n 6 miljoen euro heeft gekost. Zowel Xbox Live als het PlayStation Network lagen er in december 2014 uit vanwege de aanvallen van Adam Mudd. Verder heeft Adam ook nog een aantal scholen en universiteiten in het Verenigd Koninkrijk gehackt.

  Zowel Xbox Live en het PlayStation Network zijn al meerdere keren offline geweest vanwege hacks. Op de officiële sites van Xbox en PlayStation kun je in de gaten houden wanneer er een storing bij een van de services is. Ook sites zoals allestoringen.nl houden bij wanneer het netwerk van Xbox of PlayStation een storing heeft of niet werkt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.