THQ Nordic koopt Experiment 101 voor 7.5 miljoen

  Precies een week gelden kwam het nieuws naar buiten dat EA Games eigenaar werd van Respawn Entertainment. In het noorden van Europa komt er vandaag soortgelijk nieuws, want THQ Nordic koopt Experiment 101, de studio achter Biomutant.

  Tijdens gamescom dit jaar werden de eerste beelden van Biomutant laten zien en kwam de aankondiging dat de titel ergens in 2018 zou verschijnen. Op dat moment was THQ Nordic al in beeld als uitgever van de game.

  THQ Nordic koopt Experiment 101 en wil franchise maken

  Volgens de baas van THQ Nordic was de indruk die Biomutant achterliet dermate groot, dat ze de potentie die het spel heeft niet konden negeren en een bod deden op Experiment 101. Voor net iets meer dan 75 miljoen Zweedse Kronen (net iets meer dan 7.5 miljoen euro) mag THQ Nordic zich nu dan ook eigenaar van de studio noemen.

  Voor het werk aan Biomutant verandert er vooralsnog niets, maar de baas van THQ Nordic kondigde wel aan dat het zijn plan is om de aankomende titel uit te breiden naar een veel grotere franchise. Een releasedatum is er vooralsnog niet voor Biomutant, afgezien van 'ergens in 2018'.

  Biomutant

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.