The Witcher schrijver krijgt meer geld van CD Projekt Red

  Andrzej Sapkowski, de schrijver van The Witcher boeken krijgt extra geld van CD Projekt Red. De Poolse studio doet dit naar eigen zeggen als een vorm van erkenning voor het werk van de schrijver. Het bedrijf wil hiermee ook de goede relatie met Sapkowski behouden.

  Het is niet duidelijk om hoeveel geld het precies gaat, maar het is wel minder dan de originele eis van The Witcher schrijver. In die claim vraagt hij om 60 miljoen Poolse zloty (ongeveer 14 miljoen euro). Sapkowski is van mening dat hij niet genoeg gecompenseerd is voor het succes van de games.

  Geld uit originele overeenkomst niet genoeg

  CD Projekt Red kocht jaren geleden de rechten van de schrijver. Hiervoor betaalde het bedrijf 35 duizend Poolse zloty (zo’n acht duizend euro). Sapkowski is van mening dat die deal alleen geldt voor de eerste game en niet voor de vervolgen en andere spinoff games.

  De Poolse ontwikkelaar heeft zich hier in het verleden altijd tegen verzet. De auteur verkocht de rechten namelijk voor een vast bedrag en niet voor een percentage van de eventuele winst. Hierdoor zou hij geen recht hebben op dit geld.

  The Witcher schrijver had geen vertrouwen in games

  Sapkowski vertelde meerdere keren dat hij totaal geen vertrouwen in de games had. Hij was ervan overtuigd dat de games nooit veel geld zouden opleveren en zag daarom af van het aanbod van CD Projekt Red om een percentage van de winst in ontvangst te nemen.

  Deze keuze heeft Sapkowski flink wat geld gekost. In 2018 blijkt dat de Witcher games meer dan 33 miljoen keer over de toonbank zijn gegaan. The Witcher 3 Wild Hunt was in 2017 zelfs een van de grootste inkomstenbronnen voor CD Projekt Red.

  Het laatste deel in The Witcher franchise is Tronebreaker: The Witcher Tales. In de Thronebreaker The Witcher Tales Review van Calvin kun je lezen dat iedereen die ook maar een beetje in The Witcher geïnteresseerd is, deze game moet spelen.

  Thronebreaker: The Witcher Tales

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.