The Walking Dead comicreeks gaat stoppen

  Robert Kirkman, schrijver van de ‘The Walking Dead’ comics heeft aangekondigd dat hij gaat stoppen. De reeks die als bron diende voor de populaire TV-serie zal eindigen in deel 193. Dit is het einde van een reeks aan stripboeken die 16 jaar geleden begon. The Walking Dead serie zal volgens de makers nog meer dan 10 jaar doorgaan.

  AMC

  Waarom stoppen The Walking Dead comics?

  The Walking Dead issue #193 eindigt met een uitgebreide brief waarin Robert Kirkman zijn fans bedankt en uitlegt waarom hij stopt met de reeks. Volgens hem was dit voor het post-apocalyptische verhaal het beste moment om te stoppen.

  Dit is wat Robert Kirkman onder andere te zeggen had over het eind van The Walking Dead comics:

  Op een bepaalde manier is het eindigen van deze reeks vergelijkbaar met het vermoorden van een hoofdpersonage. Het is veel, veel zwaarder, maar het voelt hetzelfde. Ik wil het niet doen. Ik ga veel liever door, maar het verhaal geeft aan mij door wat het wil en wat het nodig heeft. Dit moet gebeuren, of ik het nu wil of niet.

  Robert Kirkman verteld verder dat hij al sinds 2013 ongeveer wist hoe The Walking Dead ging eindigen, de vraag was alleen wanneer dit zou gebeuren. Hij had jarenlang als doel om strip nummer 300 te halen maar toen hij besefte dat hij hiervoor het verhaal zou moeten uittrekken besloot hij, met veel pijn in zijn hart, te stoppen.


  Wat betekent dit voor de serie?

  The Walking Dead is vooral bekend vanwege de populaire TV-serie die in 2010 begon. De kijkcijfers zijn de afgelopen jaren gedaald, maar nog steeds kan de serie zich een van de best bekeken series van dit moment noemen.

  Het einde van de comics, heeft geen grote gevolgen voor de serie. AMC heeft bekendgemaakt dat The Walking Dead nog meer dan 10 jaar door zal gaan. Met verschillende films, spin-offs en nieuwe seizoenen in de planning kunnen we dus nog een aantal jaren genieten van gewelddadige zombie-actie.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.