The Sims-ontwikkelaar Maxis is bezig aan een nieuwe game

    The Sims-ontwikkelaar Maxis lijkt te werken aan een nieuwe game. Dat suggereert een werkomschrijving die is ontdekt door PC Gamer. Hoewel de Maxis in de laatste jaren maar weinig heeft gemaakt dat niet gerelateerd was aan The Sims gaat het om een volledig nieuwe game.

    Maxis en EA werken aan een nieuwe IP en zoeken daarvoor een creative director. Deze moet de leiding nemen in de ontwikkeling van een nieuwe game. Opvallend is dat Maxis al sinds de late jaren 90 vrijwel niks meer heeft gemaakt dat niet is gerelateerd aan The Sims, Sim City of Spore. Deze game zou dus de eerste nieuwe IP voor de studio in ruim twintig jaar zijn.

    Wat is bekend over de nieuwe game van The Sims-ontwikkelaar Maxis?

    Opvallende eisen van de baan zijn ervaring met live service games, ervaring met PC en mobile games en ervaring met licensing partners. Hieruit is natuurlijk op de maken dat de game naar PC en mobile komt, maar ook dat het bedoeld is om langere tijd gespeeld te worden, mogelijk met een free-to-play model. De gevraagde ervaring met licensing partners lijkt erop te wijzen dat de hele game gebaseerd zal zijn op één of meerdere bestaande franchises, of dat het wellicht bestaande personages mag gebruiken.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.