The Outer Worlds onthuld tijdens The Game Awards door Obsidian Entertainment

  Al dagen hintte Obsidian Entertainment naar een speciale boodschap tijdens The Game Awards. Met een timer op de website van de ontwikkelaar werd afgeteld naar vanavond. De boodschap is nu duidelijk: Obsidian Entertainment heeft namelijk The Outer Worlds onthuld tijdens de Game Awards.

  Obsidian Entertainment telde middels twee timers met bijbehorende advertenties af naar vannacht. Elke timer had een andere kleur en een andere advertentie. Een advertentie hintte naar klassieke producten van Ante Cleo die 'Better than nature' zijn en de ander was een advertentie voor Spacer's Choice, die wapens promoot. Beide advertenties hadden dezelfde klassieke opzet, die al wat weggaf over de stijl van de game.

  The Outer Worlds is een singleplayer actie-RPG in first-person stijl die je meeneemt naar compleet nieuwe werelden die zich aan het einde van het universum bevinden. Het universum is niet meer onontdekt, maar wordt volop benut door de mens. Er ontstaan dorpen en steden en het wordt er alsmaar drukker.

  Er wordt in de trailer gehint op het maken van keuzes die wellicht invloed op het verhaal kunnen hebben.

  The Outer Worlds release is multiplatform

  Gezien Obsidian Entertainment enige tijd geleden door MIcrosoft is overgenomen was te verwachten dat The Outer Worlds alleen op Xbox One uit zou komen, maar niets is minder waar. De game komt namelijk ook naar PlayStation 4 en Steam. Hierdoor kunnen ook de gamers met een PS4 genieten van de game die wel wat weg heeft van BioShock wat etreft de grafische stijl. Obsidian Entertainment zal ook achter deze games en is verder bekend van titels als Star Wars Knight of the Old Republic II, South Park: The Stick of Truth en Pillars of Eternity II: Deadfire.

  The Outer Worlds

  Verkijgbaar vanaf 25 october 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.