The Outer Worlds heeft geen New Game Plus bij lancering

  The Outer Worlds zal geen New Game Plus-optie bevatten bij de lancering van de game. De optie om een game voor een tweede keer te spelen, waarbij de speler zijn personage van speelsessie 1 behoudt, is niet in The Outer Worlds te vinden. In ieder geval niet wanneer de game uitkomt op 25 oktober.

  In ons interview met Brian Heins, senior designer van The Outer Worlds spraken we hem over de geliefde optie van veel gamers of het de feature ook in The Outer Worlds zou zitten. In ons interview zei Heins het volgende:

  "Op het moment hebben we geen plannen voor New Game Plus. We focussen ons op het uitbrengen van de game. Vanwege het budget en de grote van de game willen we ons richten op het vechtsysteem en de gameplay om dat zo goed mogelijk te laten voelen."

  Heins geeft vervolgens aan dat Obsidian Entertainment wil dat spelers genieten van de game vanwege de gameplay en niet puur vanwege de RPG-elementen van de game.

  Met New Game Plus kunnen spelers die alle missies van de game willen ervaren gemakkelijk verder spelen met hun oorspronkelijke personage. Via New Game Plus speel je eigenlijk hetzelfde verhaal nog een keer, maar dan in omgevingen die (net als jij) stukken sterker zijn. Aangezien je je oorspronkelijke personage behoudt (met wapens, skills en level) ben je een stuk sterker en moeten de omgevingen daarvoor worden aangepast.

  Waarom heeft The Outer Worlds New Game Plus nodig?

  The Outer Worlds is natuurlijk de nieuwe, open wereld RPG van Obsidian Entertainment (makers van Fallout: New Vegas en South Park: The Stick of Truth). In deze nieuwe titel krijgen spelers een wereld voorgeschoteld die volzit met kleurrijke personages, een pakkend verhaal en side quests. Door de enorme keuzevrijheid in de game is het ook mogelijk om side quests te missen in The Outer Worlds.

  Doordat je in de nieuwe RPG een personage maakt waarbij je constant jezelf ontwikkelt en daarnaast ook je wapens is het logisch dat spelers deze niet aan het einde van de game opzij willen zetten. Missies die compleet gemist zijn, kun je dan alleen niet met dit personage ervaren. Daarvoor zal je opnieuw moeten beginnen en andere keuzes moeten maken.

  Is er nog een kans op New Game Plus?

  Natuurlijk is er nog wel een kans dat The Outer Worlds uiteindelijk wel New Game Plus krijgt. In het verleden is de modus na de release van een game nog wel eens toegevoegd, zoals in God of War en Xenoblade Chronicles 2. Heins benadrukt specifiek dat de feature bij de lancering niet aanwezig zal zijn en dus is er altijd nog een kans voor iedereen die alle uithoeken van The Outer Worlds met zijn geliefde personage wil ervaren.

  Meer weten over The Outer Worlds? Wij gingen in Londen alvast aan de slag met The Outer Worlds. Je kunt al onze bevindingen over de game lezen in ons artikel dat volledig op de gameplay.

  The Outer Worlds

  Verkijgbaar vanaf 25 october 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.