The Lord of The Rings: Gollum aangekondigd voor release in 2021

  Er is een nieuwe The Lord of The Rings game onderweg. The Lord of The Rings: Gollum zal over het gelijknamige personage met een identiteitsstoornis gaan. De game heeft een verwachte release in 2021. Deze zal op PC en waarschijnlijk next-gen consoles uitkomen.

  Na grote oorlogen en conflicten in Midden Aarde zal er nu een licht worden geschenen op een compleet ander verhaal. Dit keer zal Gollum de hoofdpersoon worden. The Lord of The Rings: Gollum zal plaatsvinden nadat Gollum de One Ring vindt en voordat het verhaal van The Lord of The Rings plaatsvindt. In een interview met The Hollywood Reporter wordt de game aangekondigd.

  Titels als Middle-Earth: Shadow of Mordor en Shadow of War krijgen hun inspiratie uit de filmtrilogie van Peter Jackson. De nieuwe game van Daedelic zal dit niet gaan volgen en zal meer worden gefocust op de boeken van Tolkien.

  Deze nieuwe The Lord of The Rings-titel zal ook een compleet andere soort gameplay bevatten. Waar eerdere titels gericht zijn op epische zwaardgevechten en oorlogen zal Gollum een meer vertellende game worden met stealth-aspecten. De verwachting is dan ook dat er een balans zal worden gevonden tussen storytelling en stealth-actie.

  Er zal dus een groter licht worden geschenen op het conflict in Gollum. Vanaf het moment dat hij de One Ring heeft bemachtigd heeft hij last van een gespleten persoonlijkheid, één kant is vredelievend en de ander juist moordlustig en vals. Hoe dit tot uiting gaat komen in een game weten we nog niet, maar het zal een zeer verfrissende kijk gaan worden op Gollum zelf en de wereld om hem heen.

  Wanneer kunnen we The Lord of The Rings: Gollum verwachten?

  De titel is gepland om in 2021 uit te komen. Daedelic, de studio achter de game vertelt dat de titel op PC en ‘alle relevante consoles op dat moment’ uit zal komen. Hier kunnen we uit halen dat de game waarschijnlijk op next-gen consoles zal komen.

  Gollum ken je misschien ook als Sméagol. Dit was zijn naam voordat hij de One Ring in handen kreeg. Tijdens een vissers-uitje met zijn neef Déagol vonden hij deze ring. Sméagol vermoordde zijn eigen neef en bracht de ring naar de Misty Mountains, zodat niemand hem kon afpakken. Hier kreeg hij een gespleten persoonlijkheid en werd hij bekend als Gollum.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.