The Lion King reboot aangekondigd door Disney

  Na de herstart van onder andere Cinderella en The Jungle Book, komt Disney binnenkort ook met een The Lion King reboot. De remake van de klassieke Disney film zal geregisseerd worden door Jon Favreau.

  Het nieuws over de reboot van de Lion King film deelt Disney op de officiële website. Disney heeft gekozen voor regisseur Jon Favreau om de film te maken, na zijn succesvolle reboot van The Jungle Book. De vernieuwde versie van The Jungle Book wist wereldwijd bijna 1 miljard dollar binnen te halen.

  Disney geeft aan dat de productie zo spoedig mogelijk wordt gestart. Dit zou kunnen betekenen dat The Lion King eerder zal verschijnen dan The Jungle Book 2, die ook wordt geregisseerd door Favreau.

  The Lion King reboot eerste volledig geanimeerde Disney reboot

  Disney is momenteel bezig aan een serie nieuwe films gebaseerd op echte Disney klassiekers. Zo kwam naast The Jungle Book en Cinderella ook Maleficent uit, gebaseerd op het verhaal van Doornroosje. Het eerstvolgende deel in deze reeks zal Belle en het Beest zijn, waarin Emma Watson de rol zal spelen van Belle.

  Films als The Jungle Book bevatten veel animaties maar heeft wel menselijke personages. Bij The Lion King is dit niet het geval. De film zal dus waarschijnlijk volledig geanimeerd worden.

  Muziek uit originaal

  Het originele deel van The Lion King werd uitgebracht in 1994 en was een van de meest succesvolle animatiefilms aller tijden. The Lion King reboot gaat ook gebruik maken van de muziek uit het origineel. Disney heeft nog geen première datum bekend gemaakt voor de film.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.