The Last of Us Part 2 verhaal geeft Ellie een vriend

  Het The Last of Us Part 2 verhaal zal niet alleen om Ellie draaien. In het vervolg staat ze er namelijk niet alleen voor, maar zal ze zoals Joel in het origineel iemand bij haar hebben. De makers houden nog even geheim wie dat zal zijn.

  In een interview met Buzzfeed sprak Neil Druckmann, regisseur van The Last of Us Part II over hoe in het The Last of Us Part 2 verhaal Ellie niet het enige personage is met wie je op reis gaat. Ze zal namelijk een door de computer aangestuurd personage (NPC) met haar mee komen. Het is te vergelijken met hoe Ellie in het origineel een NPC was die met Joel meereisde. Druckmann vertelde het volgende:

  "Ellie was een NPC, maar in dit verhaal is ze het speelbare personage waarbij de speler de controle heeft over Ellie. We kunnen net als in het eerdere deel spreken van een NPC die met je mee zal komen in dit verhaal, maar we laten in deze demo nog niet zien om wie het gaat."

  Druckmann verwijst naar de demo die dit jaar tijdens E3 2018 getoond werd. Die demo toonde de eerste gameplay van The Last of Us Part II en liet zien hoe Ellie een stel vijanden systematisch uitschakelde. Ook kregen we wat meer personages te zien die een rol gaan spelen in het verhaal. Het enige ontbrekende gezicht was dat van Joel, die helemaal afwezig leek te zijn in de demo.

  The Last of Us Part 2 verhaal gaat over Ellie

  Eerder werd al bekendgemaakt dat het verhaal van The Last of Us Part 2 over Ellie gaat in tegenstelling tot het eerste deel. Daar lag de focus van begin tot einde op Joel en zagen we de ontwikkeling van de relatie tussen Joel en Ellie. We gaven het eerste deel mede vanwege het verhaal dan ook een 9,0 in onze The Last of Us review toen deze uitkwam in 2013.

  De eerste trailer van The Last of Us Part 2 maakte al duidelijk dat er een flinke sprong in de tijd zit, want in de korte trailer zagen we Ellie die flink wat jaren ouder was en onder een hoop bloed zat. In die eerste trailer zagen we Joel wel voorbijkomen om Ellie te behoeden van wat ze van plan was. Sindsdien hebben we Joel in geen trailer meer voorbij zien komen, want in de tweede trailer werden een aantal nieuwe personages onthuld.

  The Last of Us

  Verkijgbaar vanaf 14 june 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.