Bevestigd: The Last of Us Part 2 release uitgesteld

  The Last of Us Part 2 kreeg nog niet zo lang geleden een releasedatum, maar het lijkt erop dat het wachten toch wat langer gaat duren. De game lijkt namelijk in plaats van op 21 februari pas ergens in de lente uit te komen. Tenminste, als we de geruchten mogen geloven. Het gerucht is inmiddels bevestigd: de game wordt uitgesteld.

  Het gerucht is naar voren gekomen via bronnen van Kotaku. Deze zouden dichtbij Naughty Dog staan en hebben de website verteld dat de game er nog niet klaar voor is om in de schappen te belanden. Sony heeft volgens de bronnen dan ook al besloten om de game naar een later moment in de lente van 2020 te verplaatsen. Het nieuws rondom de verschoven releasedatum van de game zou nog deze week naar buiten gebracht gaan worden.

  Uitgestelde release van The Last of Us Part 2 zal fans niet blij maken

  Het uitstel van de game zal vooral voor fans van de franchise behoorlijk zuur binnenkomen. De post-apocalyptische game is al in 2016 aangekondigd met een teaser en sindsdien in ontwikkeling. Gamers zitten dus al drie jaar gretig te wachten op de voortzetting van het avontuur van Ellie. Als dit bericht klopt dan is het uitstel gelukkig niet al te lang van de oorspronkelijk geprikte datum af, want de lente ligt slechts twee maanden van februari af.

  Sony heeft nog geen officiële aankondiging gedaan rondom een mogelijke verplaatsing van de releasedatum van The Last of Us Part 2.

  Sony bevestigt de uitstel van The Last of Us Part 2

  Via de officiële PlayStation blog heeft Naughty Dog vandaag de uitstel van The Last of Us Part 2 bevestigd. De game komt in plaats van februari pas op 29 mei 2020 uit. Neil Druckman, director van de game, vertelt op het blog dat de datum van februari wat ambitieus was.

  Tijdens het oppoetsen van wat onderdelen van het spel, bleek dat er toch meer tijd nodig was. Druckman zag toen twee opties: in de game gaan snijden en de kwaliteit in gevaar brengen of de releasedatum verplaatsen en ons de game geven die Naughty Dog voor ogen heeft. Gelukkig is het de laatste optie geworden, al moeten we nu wel wat langer op de game wachten.

  The Last of Us Part 2

  Verkijgbaar vanaf 19 june 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.