The Last Guardian release komt nog steeds dit jaar

  Er wordt niet vaak wat bekendgemaakt over de langverwachte game The Last Guardian, maar als er nieuws over komt is het wel een klapper. Zo is is er goed bericht gekomen over The Last Guardian release.

  In The Last Guardian ga je niet alleen op reis, je krijgt namelijk een maatje mee die je de game doorloodst. Trico is de naam van het beest dat nogal een aparte verschijning heeft. Fumito Ueda, lead designer van The Last Guardian, heeft in een interview met Edge Magazine aangegeven dat Trico wel meer eigenaardige eigenschappen heeft.

  The Last Guardian release eindelijk in zicht

  Trico gaat namelijk niet helemaal controleerbaar zijn door de speler. Het wezen gaat zijn eigen keuzes maken en luistert niet altijd naar wat de speler wil dat hij doet. Ueda heeft aangegeven dat voor deze beslissing gekozen is aangezien er al genoeg games zijn waarbij je sidekick alles doet wat je hem opdraagt. Door Trico eigenwijs te maken hoopt de studio te onderscheiden.

  Edge Magazine heeft hiernaast ook een preview van de game gekregen waaruit een aantal opmerkelijke features naar voren kwamen. Zo geeft Edge aan dat Trico echt tegendraads is, maar dat de releatie tussen het beest en de speler gaandeweg de gameplay zou verbeteren. Door het spel heen gaat Trico beter luisteren naar het hoofdpersonage en kan hij ook een elektriciteit schieten.

  De game is al vanaf 2007 in productie maar wordt volgens Ueda dit jaar eindelijk uitgebracht. Er wordt verwacht dat er meer over de The Last Guardian release tijdens de E3 bekend gaat worden.

  The Last Guardian

  Verkijgbaar vanaf 7 december 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.