The Hurt Locker producent maakt film over Blackwater-oprichter

  Nicolas Chartier, producent van The Hurt Locker, werkt aan een biopic over Erik Prince, oprichter van de private militaire corporatie (PMC) Blackwater. Dat meldt Deadline.

  Voltage Pictures, het productiebedrijf van Chartier, heeft de filmrechten bemachtigd van het leven van Prince. Ook heeft dat bedrijf nu de rechten op de autobiografie Civilian Warriors en het Vanity Fair-artikel 'Tycoon, Contractor, Soldier, Spy' van Adam Ciralsky.

  The Hurt Locker maker verfilmt levensverhaal van Blackwater-oprichter

  Chartier en Craig Flores (300: Rise of an Empire) produceren de film over het levensverhaal van Blackwater-oprichter Erik Prince. Ook gaan zij dieper in op de opkomst en neergang van het geheimzinnige en beruchte Blackwater. Prince is een voormalige Navy SEAL, die Blackwater in 1997 in de Amerikaanse staat North Carolina oprichtte.

  Na 9/11 werd Blackwater veranderd in een verlengstuk van de Amerikaanse inlichtingendiensten, waarbij Prince CEO en ondertussen een CIA-spion was. In 2007 vermoordde een Blackwater-team ruim tien Iraakse burgers in hoofdstad Bagdad van dat land. Daarop werd Prince uit de CIA gezet en in 2010 ging hij aan de slag als werknemer van de kroonprins van Abu Dhabi.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.