The Hunchback of Notre Dame live-action remake in de maak

  Er is een nieuwe live-action remake van Disney aangekondigd, namelijk een levensechte versie van The Hunchback of Notre Dame. De naam zal worden ingekort naar Hunchback. De film zal aspecten van de Disney film en de originele roman bevatten. Het script van Hunchback zal worden geschreven door David Henry Hwang.

  Walt Disney Pictures

  Tegenwoordig worden er veel live-action remakes gemaakt van Disney-films. De lange lijst van deze remakes is begonnen met de live-action versie van Alice in Wonderland, die uitkwam in 2010. Nu zal The Hunchback of Notre Dame ook een upgrade krijgen van Disney, die zich afspeelt in Parijs in het jaar 1482.

  Een duistere The Hunchback of Notre Dame live-action remake?

  De live-action remakes van Disney geven regelmatig een wat duistere twist aan de kinderfilms. The Hunchback of Notre Dame is al redelijk duister voor een kinderfilm, een aspect wat meerdere oude Disney-films bevatten. Het is dus nog de vraag of de film nog een tint donkerder wordt gemaakt of dat de film ongeveer op hetzelfde niveau zal blijven hangen.

  Hunchback zal geproduceerd worden door Mandeville films in samenwerking met Josh Gad (LeFou in Beauty and the Beast live-action remake). Hoewel er momenteel nog niks bekend is over de cast, gaat het gerucht dat co-producer Gad in de rol van Quasimodo zal kruipen. Het zal niet de eerste keer zijn dat Gad een rol aanneemt in een film waar hij aan meewerkt.

  Fans reageren enthousiast op de live-action remake van The Hunchback of Notre Dame, ze laten op Twitter weten wat hun ideale cast voor Hunchback zou zijn.

  Nog een lange wachttijd te gaan

  Het is nog onbekend wanneer de opnames van Hunchback zullen beginnen, maar gezien het aantal Disney remakes die dit jaar nog uitkomen zullen we waarschijnlijk minimaal tot 2020 moeten wachten. Toch zou het ook niet gek zijn als dit zelfs 2021 zou worden, aangezien er nog meer remakes in de maak zijn zoals Lady and the Tramp, Lilo and Stitch en Mulan.

  Schrijver David Henry Hwang heeft nog niet eerder meegewerkt aan het maken van een Disney-film, maar hij is geen vreemde in de musicalwereld. Dit zou in zijn voordeel kunnen werken, aangezien hij ook heeft meegewerkt aan opera’s en er veel operazang te vinden is in de originele Disney-film.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.