The Elder Scrolls Legends PS4 editie in gevaar

  The Elder Scrolls Legends PS4 editie lijkt in gevaar te zijn doordat Sony cross-play niet toelaat. Sony laat cross-play met andere consoles niet toe en daar is Bethesda niet blij mee. Het kan er mogelijk zelfs voor zorgen dat The Elder Scrolls Legends niet naar de PlayStation 4 komt.

  In een interview met Eurogamer liet Pete Hines, vice-president van marketing en communicatie bij Bethesda dat cross-play voor The Elder Scrolls Legends een vereiste is. The Elder Scrolls Legends PS4 editie komt hierdoor mogelijk in gevaar en dat is iets wat Hines in het interview ook liet doorschijnen. Hij had het volgende te zeggen op wanneer Sony cross-play niet zou toelaten en de game mogelijk niet naar de PlayStation 4 zou komen:

  "Dat is een hele goede vraag. Ik kan me voorstellen dat het antwoord tamelijk nijpend zal zijn, maar ik wil nog niet een voorbarige conclusie trekken want er is veel ruimte tussen 'ja' en 'nee'.

  De reden dat cross-play zo belangrijk is voor The Elder Scrolls Legends heeft volgens Hines te maken met dat één van de kernwaarden van het spel juist het samen spelen is. Misschien nog wel belangrijker is volgens Hines dat de progressie naar elk platform meegenomen kan worden zodat je altijd en overal verder kunt spelen. Het moet zo zijn dat je altijd en overal je progressie hebt en cross-play is daar een groot onderdeel van.

  The Elder Scrolls Legends PS4 problemen door cross-play

  De PlayStation 4 versie van The Elder Scrolls Legends is niet de enige game die problemen heeft met het beleid van Sony als het aankomt op cross-play. Eerder legde ontwikkelaar Epic Games al druk op Sony nadat spelers erachter kwamen dat cross-play met andere consoles niet mogelijk was voor Fortnite. Fans ontdekte het probleem nadat de game uitkwam op de Nintendo Switch en het account waar je progressie bewaard wordt, het Epic Games account, niet gebruikt kon worden als deze gelinkt was aan de PlayStation 4.

  The Elder Scrolls: Legends

  Verkijgbaar vanaf 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.