The Division 2 PC release is op Epic Store in plaats van Steam

  Epic Games heeft een deal gesloten met Ubisoft, de PC release van The Division 2 zal namelijk op haar website worden verkocht. Ubisoft vertelt dat de aankomende game in ieder geval voorlopig niet op Steam zal worden uitgebracht. Of de game uiteindelijk op beide platformen komt te staan is nog onduidelijk.

  The Division 2 staat momenteel nog steeds in de database van Steam, wat zou kunnen betekenen dat ze wel gerekend had op het verkopen van de game. Het enige wat momenteel is veranderd is dat de productpagina is verwijderd, dus het is momenteel onmogelijk om The Division 2 op Steam te kopen.

  Vertrouwen in Epic Games

  Ubisoft vertrouwt erop dat Epic Games zal zorgen voor soepele verkoop van de game en dat de gameplay tijdens de PC-release van The Division 2 netjes zal verlopen. Ook wordt erop vertrouwd dat de beta-versie op de PC net zo gladjes zal verlopen als op de andere platformen, PlayStation 4 en Xbox One. Epic Games maakt gebruikt van nieuwe innovaties binnen de game-industrie, zoals haar derde digitale distributiemodel. Ubisoft vertelt dat ze hier graag aan willen meewerken.

  Ubisoft zal de game ook verkopen op hun eigen digitale front, dus het enige grote online-shop platform dat de game niet zal verkopen is Steam. Dit zijn niet de enige games die zijn toegevoegd aan de Epic Game store. Wat begon met voornamelijk een webshop voor Fortnite artikelen, is nu gegroeid met games zoals Supergiant's Hades en de laatste episodes van The Walking Dead game.

  De reden van The Division 2 PC release op Epic Games

  De game store van Epic Games werd gelanceerd in december en het platform zou meer in het voordeel van de developers zijn. Epic Games neemt 12 procent van de winst op games, terwijl Steam 30 procent van de winst inneemt. Het verschil is wel dat developers vaak meer geld verdienen aan Steam, aangezien Epic Games een nieuw platform is en tot nu toe veel kritiek krijgt.

  De reden dat Ubisofts keuze waarschijnlijk uitgaat naar Epic Games omdat ze daar 88 procent van de winst uithaalt. Als de game dus ook niet op Steam wordt verkocht, betekent dit dat kopers de game waarschijnlijk op Epic Games zullen kopen.

  The Division 2 komt uit op 15 maart 2019 voor PC, PlayStation 4 en Xbox One. Wij hebben de game kunnen bewonderen op gamescom. Wij hebben een artikel geschreven over de nieuwe The Division 2 details.

  Tom Clancy's The Division 2

  Verkijgbaar vanaf 15 march 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.