The Dark Pictures Man of Medan is aangekondigd op gamescom

  The Dark Pictures Man of Medan is het eerste spel in een serie van horrorspellen met ieder zijn eigen losstaande verhaal. Dat werd vandaag bekend gemaakt op gamescom. De game wordt ontwikkeld door Supermassive Games en het eerste deel, genaamd Man of Medan, komt in 2019 uit.

  The Dark Pictures anthologie is dus serie van losstaande spellen. Hierdoor worden de spelers per stuk getrakteerd op een nieuwe horror-ervaring. Elke game heeft andere karakters, een andere setting en sluit niet aan op het vorige spel.

  Elk spel is zo gemaakt dat het vaker opnieuw kan worden gespeeld. Door keuzes die de speler maakt in het spel, komt er iedere keer een ander einde uit. De keuzes die er gemaakt worden hebben invloed op het complete verloop van het spel. De speler bepaalt dus eigenlijk zelf wie het einde haalt en wie er vroegtijdig sneuvelt.

  The Dark Pictures Man of Medan in 5 perspectieven

  Het eerste spel in de serie gaat over vier Amerikaanse jongens die op zoek gaan naar een wrak uit de Tweede Wereldoorlog. Ze varen met duikuitrusting naar een griezelige plek. Wat als een hele normale dag begon, lijkt aan het einde van diezelfde dag toch een stuk duisterder geworden.

  Het leuke aan Man of Medan is dat je het verhaal vanuit vijf perspectieven kan beleven. Zo kun je vanuit verschillende oogpunten de situatie bekijken en bedenken hoe je hier per personage mee om zal gaan. Je maakt hier al keuzes die voor het rest van het spel belangrijk zullen zijn.

  Release in 2019

  Het duurt nog wel even voordat het spel echt uit komt, dus ga alvast een van deze top 10 horror spellen spelen. Daar staat onder andere Until Dawn in, de vorige game van Supermassive Games, welke erg goed werd ontvangen.

  Wel is bekend dat het spel gaat uitkomen in 2019 voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  The Dark Pictures - Man of Medan

  Verkijgbaar vanaf 30 august 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.