Tequila Works Rime komt naar meer platformen

  Tequila Works Rime de game die eerst exclusief naar PlayStation zou komen, komt vermoedelijk naar meer platformen. Dit werd bekend na onderzoek van de website Gematsu.

  De game Rime werd in 2014 aangekondigd voor de PlayStation. Tequila Works ging samenwerken met Sony om de game werkelijkheid te maken. Deze samenwerking liep echter stuk, waardoor de studio geen uitgever meer had voor haar game.

  Hierom heeft de ontwikkelaar besloten om te gaan rondkijken naar een nieuwe uitgever. Na een nieuwe uitgever gevonden te hebben is nu bekend dat Tequila Works Rime niet meer exclusief is voor de PlayStation. De game is namelijk ook gewaardeerd door de Braziliaanse 'PEGI'.

  Het is voor zowel Tequila Works als de uitgever een slimme keuze om de game op meer platformen uit te brengen. Ten eerste zullen ze een stuk meer geld verdienen wanneer de game op meerdere platformen uitkomt. Daarnaast is het een steek onder water naar Sony, voor het 'in de steek' laten van het project.

  Team ICO is een grote inspiratie geweest voor Tequila Works Rime

  De game Rime is geïnspireerd door games als Ico en The Legend of Zelda: The Winde Waker. Dit is duidelijk te zien aan de artstyle die Tequila Works heeft gebruikt voor de game. In Rime speel je als jongen die leeft in een landschap vol met grote wilde beesten.

  Rime heeft op dit moment nog geen specifieke releasedatum. Echter, is er wel bekend dat de game in 2017 zal moeten uitkomen. Rime zal komen naar PC, PlayStation 4, Switch en Xbox One.

  Rime

  Verkijgbaar vanaf 26 may 2017

  Meer over deze game

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.