Telltale komt weer terug nadat het is gekocht door LCG Entertainment

  Telltale komt weer terug nadat een media bedrijf genaamd LCG Entertainment alle aandelen heeft gekocht. Het bedrijf liet weten dat ze een deel van Telltale's bestaande producten gaan verkopen en ze zal werken aan nieuwe games op basis van enkele bestaande licenties die Telltale bezit, evenals nieuwe licenties.

  Telltale

  Het nieuwe Telltale gaat worden geleid door Jamie Ottilie en Brian Waddle. Ottilie zei dat een aantal oude werknemers aangeboden wordt weer terug te komen onder freelance contracten, met een mogelijkheid voor vaste contracten in de toekomst.

  Ottilie heeft een groot deel van zijn carrière gespendeerd in mobile games, met zijn laatste baan als oprichter en CEO van Galaxy Pest Control, dat vooral bekend is om games op basis van Duck Dynasty en Power Rangers. Waddle was hiervoor Marketing & sales manager bij Havok game engine.

  Telltale's nieuwe games?

  Ottilie zei ook dat het mogelijk is dat Telltale weer verder gaat met oude projecten. Maar hij zei ook gelijk dat The Walking Dead daar niet bij hoort omdat die licenties nu in het bezit zijn van Skybound. Ottilie zei dat hij de rechten op Telltale heeft gekocht omdat hij gelooft in de toekomst van adventure games.

  "Dit is een levensvatbaar bedrijf dat is verdwenen vanwege markt omstandigheden en enkele slechte keuzes die eerder management van Telltale heeft gemaakt", zei hij. "Ik hou van games die verhalen vertellen en ik vind dat onze branche een bedrijf moet hebben dat gespecialiseerd is in door verhaal gedreven games."

  Het nieuwe Telltale Games verhuist naar Malibu, Californië. Ze gaan klein beginnen de komende zes maanden en ze zullen werken voor meer van een gedistribueerde ontwikkelingspijplijn dan waar Telltale om bekend stond. Ze gaan meer intern concentreren op tools, technologie en ontwerp. Sommige dingen zoals animatie en motion capture worden extern gedaan.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.