Tele2 Internet of Things netwerk is dankzij Nokia een feit

  Tele2 gaat gebruik maken van het wereldwijde IoT-netwerk van Nokia, genaamd Wing. Tele2 heeft de dienst voor vijf jaar vastgelegd in een overeenkomst. Daarnaast zal het bedrijf een samenwerking aangaan op diverse technologiegebieden, denk aan 5G.

  Bedrijven kunnen over drie kwartalen gebruik maken van het nieuwe netwerk. Het IoT-netwerk is vooral gericht op bedrijven op het gebied van transport, gezondheidszorg en smart city. Ondernemingen kunnen vooral gebruik maken van een lage latency en een 24-uur servicedienst.

  Wing is een netwerk dat onder ander connectiviteitsmanagement, facturatie, beveiliging en data-analytics beheert. Tele2 is al langer bezig met het onderwerp Internet of Things, toch zijn dit de eerste concrete stappen die Tele2 doorvoert binnen in haar bedrijf.

  Tele2 Internet of Things netwerk niet het enige wat we kunnen verwachten

  Tele2 en Nokia zullen ook samenwerken op het gebied van 5G, narrowband IoT, lte voor machine-to-machine, sim management en analytics. Internet of Things is een verzamelnaam voor apparaten die een verbinding staan met het internet. Een goed voorbeeld hiervan is een koelkast die je kunt aansluiten op het internet.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.