Team OG is opnieuw wereldkampioen Dota 2 en wint grootste e-sports prijzenpot ooit

  Het Europese e-sports team OG werd vorig jaar wereldkampioen tijdens het befaamde The International-toernooi. Dit jaar herhaalt het team het trucje door opnieuw wereldkampioen Dota 2 te worden. Het vijfkoppige team wint daarmee een flinke geldprijs van 15 miljoen dollar.

  Team OG is het allereerste team dat The International twee keer achter elkaar wint in de geschiedenis van het toernooi. Om zichzelf in de geschiedenisboeken te zetten moest het team het opnemen tegen Team Liquid in de finale, dat onder leiding staat van de Nederlandse Victor Goossens. Ondanks het verlies in de finale zal ook Liquid niet met lege handen naar huis gaan, want voor de tweede plaats stond er vier miljoen dollar op het spel.

  De totale prijzenpot van het prestigieuze toernooit stond dit jaar op een indrukwekkende 34 miljoen dollar. Daarmee was het te winnen geldbedrag nog meer dan bij het Fortnite-toernooi dat eerder dit jaar werd gehouden en tevens de grootste prijzenpot voor een e-sports toernooi ooit. De pot wordt bij elkaar gespaard door het verkopen van bepaalde voorwerpen in de in-game winkel, waardoor uitgever Valve zelf betrekkelijk weinig kosten maakt aan het toernooi.

  Wereldkampioen Dota 2 heeft duizenden uren in de game zitten

  De prijzenpot klinkt aantrekkelijk voor nieuwe spelers van Dota 2, maar de teamleden van OG hebben flink wat uren in de game zitten. De MOBA bestaat 'pas' sinds 2013, maar een aantal leden van het winnende team hebben de originele game ook extreem veel gespeeld, toen het nog een aangepaste speelmodus was binnen Warcraft III: Reign of Chaos. Als je ook in aanmerking wil komen voor zo'n prijzenpot, dan zul je dus nog even flink door moeten trainen.

  Dota 2

  Verkijgbaar vanaf 9 july 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.