Team America als vervanging The Interview, ook geschrapt

  The Alamo Drafthouse, een bioscoopketen in Amerika, is gedwongen om de vertoning van Team America World Police te schrappen. De bioscoop wilde de animatiefilm uit 2004 als vervanging van The Interview laten zien, die deze week werd geannuleerd door Sony.

  Gister werd bekend dat Sony zijn komedie The Interview, over twee journalisten die een moord op Kim-Jong Un plannen, niet meer uit zal brengen. Dreigementen over aanslagen bij bioscopen waren hiervoor de aanleiding.

  The Alamo Drafthouse besloot hierop om een andere komedie over Noord-Korea te vertonen, Team America World Police. In deze satirische animatiefilm proberen Amerikaanse troepen een nucleaire bom in handen van Kim-Jong Il onschadelijk te maken. Kim Jong-Il, ook bekend als "hij die verscheen uit het licht van zon en maan", "de Geliefde Leider" en de "Onoverwinnelijke Generaal", was de vader van Kim-Jong-Un, de huidige machthebber in Noord-Korea.

  Team America World Police werd geprezen om zijn scherpe satire op Amerikaanse actiefilms, het buitenlandbeleid van de Verenigde Staten en om zijn gevatte liedjes. Een voorbeeld van dit laatste vind je bovenaan dit artikel.

  Team America World Police screening verboden

  The Alamo Drafthouse was aanvankelijk zeer enthousiast over de vervanger die de bioscoop had gevonden voor The Interview, zo bleek op Twitter:

  Ironisch genoeg is de bioscoop de vrijheid ontnomen om de film te vertonen, waarschijnlijk door Paramount Pictures, de eigenaar van Team America World Police:

  Paramount Pictures heeft nog niet gereageerd. Er was ook nog geen reactie van Trey Parker en Matt Stone, de makers van Team America World Police, die vooral bekend zijn van South Park.

  Voor meer inforamtie over de Sony hack (nu al omgedoopt tot de Sonypocalypse) lees je in de uitgebreide special.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.