Taxidienst UberPop stopt in Nederland

  De goedkope taxidienst UberPop stopt. Via de app van Uber kon je met UberPop als particulier goedkope taxiritjes bestellen of zelf mensen vervoeren. Nu is bekend geworden dat de stekker eruit wordt getrokken.

  UberPop is een onderdeel van de Uber app, waar je als particulier zelf mensen kunt vervoeren in je auto tegen een supergoedkope prijs. UberPop is ook de goedkoopste variant van Uber, waar het basistarief op 1 euro ligt. Deze variant is voornamelijk geschikt voor de voordelige klanten.

  UberPop werd in de zomer van 2014 gelanceerd, maar de taxidienst werd al meteen als illegaal bestempeld door de Inspectie Leefomgeving en Transport. Chauffeurs van UberPop kregen meteen boetes en tijdens een rechtszaak vorig jaar noemde de rechter de dienst officieel illegaal.

  UberPop stopt er in meerdere landen mee

  UberPop is dan nu officieel gestopt, maar geeft aan dat de andere diensten van Uber zoals UberBlack, UberLux en UberX blijven bestaan. Deze diensten leveren professionele privéchauffeurs en zijn dus niet illegaal. UberPop is behalve in Nederland ook verboden geworden in Duitsland, Frankrijk en Spanje.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.