T-Mobile internet krijgt upgrade met nieuwe 4G-technologie

  Het T-Mobile internet wordt vernieuwd. De provider zal namelijk het nieuwe TD-LTE netwerktechnologie toepassen. Hierdoor wordt de snelheid van het internet tot wel 30 procent verhoogd.

  T-Mobile klanten in heel Nederland kunnen gebruik maken van het snellere internet. Volgens het bedrijf is het de enige provider in Europa die gebruik maakt van deze technologie.

  T-Mobile internet krijgt meer capaciteit

  Om het internet sneller te maken, introduceert T-Mobile een vierde band op de 2600MHz-frequentie. Door deze nieuwe band wordt de capaciteit van het mobiele netwerk verhoogd met tot wel 120MBps. Hiervoor had de provider alleen de 900-, 1800-, en 2100MHz banden. Ook deze krijgen een extra boost.

  Deze aanpassing is volgens Rachid El Hattachi, technologie directeur van T-Mobile Nederland, gemaakt aan de hand van het gedrag van consumenten. Door de snelle veranderingen moet het bedrijf zijn netwerk continu doorontwikkelen.

  “T-Mobile heeft voor het tweede jaar op rij het best geteste netwerk van Nederland en we staan voor het ongelimiteerde gebruik daarvan. We hebben dus zowel een eer als een belofte hoog te houden. Met de introductie van het eerste, grote TD-LTE-netwerk in Europa en de impuls aan ons bestaande 4.5G-netwerk, geven we ruimschoots invulling aan beiden.” Aldus El Hattachi.

  T-Mobile zet met het snellere internet een stap in de richting van de 5G technologie. Recent heeft Apple aangekondigd dat het 5G netwerken al gaat testen. Hiervoor heeft het bedrijf een licentie gekregen van de Federal Communications Commision.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.