T-Mobile 5g netwerk in 2020 een feit

  Provider T-Mobile is van plan om in 2020 de mogelijkheid aan haar gebruikers te bieden om een 5g netwerk te gebruiken. Hiervoor zal de provider een aantal dingen moeten gaan aanpassen waar in 2019 mee gestart wordt. T-Mobile zal haar fusiebedrijf Tele2 ook aan dit plan toevoegen. Dit is wat de provider meldt aan Tweakers.

  Er is al een bestaande lte die gebruikt is voor de 4g netwerken. Deze kan helaas niet gebruikt worden voor de 5g netwerken die T-Mobile in 2020 toe wilt gaan voegen. In het 5g spectrum wil T-Mobile ervoor zorgen dat de 700MHz-band wordt ondersteund. Deze netwerken zullen volgend jaar landelijk worden aangeboden door zowel T-Mobile als het fusiebedrijf Tele2.

  Op dit moment is T-Mobile dit 5g netwerk aan het testen in Den Haag dit jaar. Voor eind volgend jaar zal de provider het 5g netwerk landelijk mogelijk hebben gemaakt. Dit is tenminste het doel van T-Mobile. Het testen kan nu tenminste wel beginnen, aangezien de Europese Commissie de integratie heeft goedgekeurd.

  T-Mobile 5g netwerk in 2020 niet eerste revolutionaire stap

  Het is niet de eerste keer dat T-Mobile binnen weet te komen met een revolutionaire stap binnen de digitale wereld. Al eerder is de provider ook gekomen met unlimited 4g voor thuis. Tegen een maandelijks bedrag van 35 euro was het mogelijk om onbeperkt 4g te gebruiken op elk apparaat met toegang tot dit netwerk.

  De kans is groot dat T-Mobile deze stap ook zal gaan nemen zodra het 5g netwerk te gebruiken is door heel Nederland. Tenminste, als de provider ervoor weet te zorgen dat het netwerk een beetje goed werkt. Soms heeft T-Mobile namelijk nog wel eens een storing en als dit aan zal houden bij het nieuwe landelijke netwerk kan dat nog wel eens zorgen voor problemen.

  Andere providers hebben nog niks aangekondigd wat betreft 5g netwerk plannen. Alleen T-Mobile liet het al weten op het moment dat de overname van Tele2 was goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen de andere providers wel in de rij aansluiten als 5G een succes wordt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.