T-Mobile 4G-netwerk wordt in oktober landelijk gedekt

  T-Mobile zal in oktober 2015 landelijke T-mobile 4G-dekking aanbieden. Hiermee zullen 95 procent van alle inwoners van Nederland wonen in het 4G-dekkingsgebied van T-Mobile.

  Volgens het bedrijf loopt de vernieuwing van het netwerk voorspoediger dan gepland. Daarnaast meldt het bedrijf dat op basis van in totaal 125.000 Ookla Speedtests in het tweede kwartaal van 2014 het T-mobile 4G netwerk gemiddeld het snelste is van de drie grootste mobiele operators.

  Mark Klein, CEO T-Mobile: “De mobiele telecommunicatie sector speelt als vitale infrastructuur een zeer belangrijke rol in de innovatie- en concurrentiekracht van Nederland. Geen enkel ander land in Europa biedt zo’n goede landelijk dekkende mobiele infrastructuur als Nederland. In deze uiterst competitieve omgeving leggen wij onze ambitie nog hoger: het beste netwerk voor Nederland bouwen. Het T-Mobile 4G-netwerk is specifiek gebouwd met het oog op het fors toenemende datagebruik van consumenten en bedrijven in het komende decennium.”

  T-Mobile heeft voor een andere netwerkstrategie gekozen dan directe concurrenten om zo haar ambitie te kunnen waarmaken. T-Mobile heeft haar netwerk compleet vernieuwd en maakt daarvoor gebruik van de nieuwste technologie. Dit moet resulteren in een grote capaciteit en beschikbaarheid van het T-mobile 4G-netwerk voor klanten.

  T-Mobile 4G-netwerk dagelijks door ruim 1 miljoen klanten gebruikt

  Later dit jaar zal T-Mobile op het vernieuwde netwerk ook de LTE900 frequentie activeren waardoor klanten nog een extra boost moeten ervaren. Dit moet vooral effect hebben op binnenshuis en op moeilijk bereikbare locaties.

  T-Mobile ziet dagelijks het dataverbruik op haar netwerk stijgen. Op dit moment gebruiken dagelijks ruim 1 miljoen klanten het T-mobile 4G-netwerk. In totaal werd er op het T-Mobile netwerk in het eerste kwartaal van 2015 54 procent meer data verbruikt dan in het eerste kwartaal van 2014.

  Onlangs maakte telecomaanbieder Tele2 bekend dat het de dekking van haar nieuwe 4G-netwerk uitbreidt. Volgens het bedrijf dekt zij nu 70 procent van de bevolking.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.