Sylux in einde Metroid Prime 3 bevestigd

  Het vermoeden dat veel Metroid-fans al jaren hebben, blijkt te kloppen: het mysterieuze schip dat Samus Aran aan het einde van Metroid Prime 3 achtervolgt, is van premiejager Sylux. Dat heeft Kensuke Tanabe, de producer van de Metroid Prime-reeks, tegenover Eurogamer bevestigd.

  Tanabe sprak tijdens de E3 met Eurogamer over Metroid Prime: Federation Force en toekomstige Metroid Prime-titels. Hoewel er waarschijnlijk pas weer een nieuwe Metroid Prime op de Nintendo NX verschijnt, heeft Tanabe een aantal ideeën voor toekomstige games.

  Samus vs. Sylux

  Een van die ideeën is een verhaal dat zich richt op Samus en Sylux, een vijandige premiejager die voor het eerst in Metroid Prime Hunters verscheen. In die game is Sylux een rivaal van Samus, die een pak, wapen en ruimteschip van de Galactic Federation heeft gestolen.

  Hoewel er zeer weinig over Sylux bekend is, was deze prominent aanwezig in Hunters: zo was de premiejager de enige die een ruimteschip (de Delano 7) gebruikte om Samus aan te vallen. Daarnaast koestert het personage een diepgewortelde haat jegens de Galactic Federation (en Samus, aangezien zij vaak missies voor de Federation uitvoert).

  Metroid-fans gingen er al langer van uit dat Sylux degene was die aan het einde van Metroid Prime 3 opdook, vooral vanwege de vorm van het achtervolgende ruimteschip. Tot nu was dat niet officieel bevestigd.

  Metroid Prime 3: Corruption

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2007

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.