Nintendo Switch Game Downloads delen met andere consoles kan nu

  Eigenaars van een Nintendo Switch opgelet: De Nintendo Switch game downloads delen is vanaf nu mogelijk! Je kunt nu eenvoudig je digitale software-aankopen op meer dan een console laden en met je vrienden delen. Dit is mogelijk sinds een firmware-update van gisteravond.

  BagoGames

  Om de nieuwe Switch Online service te gebruiken moet je de Firmware-versie 6.0.0 omschakelen. Deze introduceert de mogelijkheid om “niet-primaire consoles” te koppelen aan je Nintendo account. Deze niet-primaire consoles kunnen de digitale games downloaden die op jouw account zijn gekocht. Je moet wel een wel een actieve internetverbinding hebben als je speelt op een 'secundaire Switch'.

  Er heeft maar een Switch tegelijk toegang tot jouw digitale bibliotheek. Wanneer je gedownloade games speelt op een niet-primaire Switch console, wordt je game gepauzeerd als het Nintendo account wordt gebruikt door een andere secundaire console.

  Nintendo Switch Game Downloads delen

  Deze update brengt Nintendo in lijn met andere grote game-platformen zoals Xbox Live, PlayStation Network en Steam. Deze platformen hebben het al een langere tijd makkelijk gemaakt om digitale games op meerdere consoles te spelen. Het downloaden van games was voorheen veel moeilijker op de Nintendo Switch, je moest namelijk je originele console deactiveren en het nieuwe systeem activeren als primaire systeem.

  Deze “beter-laat-dan-nooit” update is nog maar even een toevoeging aan de Switch gezien het systeem vorig jaar pas werd gelanceerd. Bij de betaalde online service zijn nu ook 20 gratis NES games uitgekomen. Nintendo is dus druk in de weer om de console steeds completer te maken voor gamers. Nintendo Switch Online was een van de dingen die al werden verwacht op de console, dus laten we hopen dat ze aan nog meer verwachtingen voldoen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.