Surface Book aangekondigd tijdens Microsoft event

  Microsoft heeft tijdens het Windows 10 Devices Event een compleet nieuw product aangekondigd, namelijk de Surface Book. Dit is de eerste laptop die compleet door Microsoft geproduceerd is.

  De nieuwe laptop heeft een 13.5 inch PixelSense scherm, met 6 miljoen pixels, waardoor het een super HD scherm krijgt. Verder heeft de laptop een touchscreen.

  De Surface Book heeft een toetsenbord dat comfortabel in gebruik is, geen geluid maakt en stabiel is. Ook maakt het gebruik van backlit keys waardoor je ook in het donker nog de toetsen kunt zien. De trackpad is nu gemaakt van een nieuw soort glas en is speciaal geoptimaliseerd waardoor de ervaring voor gebruikers nu nog fijner is. Ook komen de nieuwe Windows 10 features hier beter mee uit.

  Surface book specs en functies

  Qua processor ondersteunt de Surface Book een NVIDIA Geforce GPU, waardoor de laptop een van de snelste van dit moment is. De laptop gaat bovendien 12 uur mee, zonder hem op te hoeven laden. Tijdens het event is de laptop vergeleken met de MacBook Pro, en de Surface Book heeft processor die twee keer sneller is.

  Ook werd een speciale functie gedemonstreerd, namelijk het feit dat je het scherm ook kunt loskoppelen van de rest van de computer. Hierdoor wordt het makkelijker om je scherm aan iemand door te geven, wanneer je iets wilt laten zien. De laptop bevat een knop, waardoor het scherm loskomt. Je kunt ook het scherm andersom vastkoppelen aan de computer, waardoor je het kunt gebruiken als een tekentablet met de nieuwe draw mode optie.

  Het is de dunste en lichtste laptop van het moment, met een dikheid van slechts 77 mm. Ook weegt de laptop maar 30 gram.

  Surface Book is 26 oktober beschikbaar

  De prijs voor de nieuwe laptop is ook bekendgemaakt, en deze begint bij 1499 dollar. De laptop kan nog duurder worden naarmate je meer geheugen kiest. De laptop is vanaf 7 oktober beschikbaar als preorder en wordt op 26 oktober officieel verkocht, tegelijk met de Surface Pro 4. Wanneer de Surface Book naar Nederland komt is niet gemeld.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.