Super Mario 64 via browser neergesabeld door Nintendo

  De speelbare versie van Super Mario 64 via browser een paar dagen na de bekendmaking doelwit van Nintendo. Verscheidene websites die een link boden naar de game zijn al neergehaald.

  Het gratis project van programmeur Roystan Ross stond nog maar een paar dagen online. Hij gebruikte de Unity engine om het eerste level uit Super Mario 64 na te bouwen.

  Nintendo jaagt op Super Mario 64 via browser

  Op dit moment is Unity versie van Super Mario 64 nog wel te downloaden via de website van Ross, terwijl het daarvoor ook in de browser speelbaar was.

  Volgens Eurogamer zijn de advocaten van Nintendo op jacht gegaan naar aanleiding van het gebruik van bestanden uit andere Mario games. Ross geeft toe dat hij voor de Super Mario 64 via browser game niet √°lles zelf heeft ontworpen:

  "Al het ontwerp en de animaties zijn door mij gedaan, met uitzondering van Mario, Goomba en Power Stars. Dit is (zonder de bijbehorende animaties) van Super Mario Galaxy gepakt. De geluiden komen grotendeels van bestaande Mario games, hoewel ik sommige gevonden heb op freesound.org en zelf heb bewerkt."

  Het enige bericht wat tot nu toe van Nintendo komt is het volgende:

  "Nintendo's Super Mario 64 video game (U.S. Copyright Reg. No. PA0000788138), including but not limited to the audiovisual work, computer program, music, and fictional character depictions."

  We kunnen altijd nog terug naar New Super Mario Bros Wii U!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.