Super Mario 64 Online offline gehaald door claims van Nintendo

  Vorige week kon je nog lezen dat modders Super Mario 64 een nieuw leven in geblazen hebben door er een online mod van te maken. De pret was van korte duur, want nu is Super Mario 64 Online offline gehaald door copyright claims van Nintendo.

  Super Mario 64 kwam uit in 1996 voor de Nintendo 64 en kan zonder twijfel een klassieker genoemd worden. Reden genoeg voor modders om de game vorige week nieuw lezen in te blazen door een online mod te lanceren, die het mogelijk maakt om op de PC met 24 man online door Mushroom Kingdom rond te lopen. De aankondigingsvideo is maar liefst 1 miljoen keer bekeken.

  Maar dat mocht niet baten. De game is offline gehaald door Nintendo wegens het overtreden van de copyright wet, waardoor vrijwel alle YouTube video's van de mod offline zijn gehaald. De game is ook niet meer te downloaden van de officiële site.

  Super Mario 64 Online offline halen is geen verrassing

  Alhoewel het redelijk treurig te noemen is dat Super Mario 64 Online uit de lucht is geschoten, is het niet onverwacht als je naar Nintendo's geschiedenis kijkt wat betreft copyright claims. Het Japanse bedrijf heeft er namelijk een handje van om Let's Plays en andere YouTube video's waarin hun games te zien zijn offline te halen, omdat ze niet willen dat anderen lopen te cocquetteren met hun producten. In 2015 werd ook een gemodde versie van Super Mario 64 offline gehaald.

  Vind je het begrijpelijk dat de game offline gehaald is door Nintendo of vind je het overdreven? Laat het weten in de comments!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.