Super Mario 3D World niet einde van Mario Galaxy

  Het uitkomen van de game Super Mario 3D World betekent niet dat een andere serie met de Italiaans/Japanse loodgieter stopt; Mario Galaxy. Dat zegt Shigeru Miyamoto, geestelijk vader van onze besnorde vriend.

  De Japanner geeft de informatie in de laatste update van de Iwata Asks blog. Miyamoto zegt hier, om misverstanden te voorkomen, dat het uitkomen van Super Mario 3D World niet betekent dat ze nooit meer een Super Mario Galaxy game gaan uitbrengen.

  Shigeru krijgt bijval van Yoshiaki Koizumi van Nintendo. Koizumi geeft aan dat deze game meer wegheeft van een andere Mario-game, namelijk Super Mario 3D Land, een game die in 2011 uitkwam voor de Nintendo 3DS.

  Miyamoto geeft namelijk aan dat hij heel graag een nieuwe Super Mario Galaxy game wil maken. Hij geeft aan dat dit wel lastig wordt, omdat hij niet een ander team het spel wil laten maken, en dat het team dat nu aan Super Mario 3D World werkt niet aan twee games tegelijk kan werken. Miyamoto wil zichzelf, en de rest van Nintendo, uitdagen bij een nieuw deel in de Galaxy-serie, en denkt hierbij aan makkelijk te begrijpen 2D Super Mario spelletjes.

  Super Mario 3D World komt op 29 november uit voor de Wii U. De laatste Mario Galaxy titel is alweer van een tijdje terug; op 11 juni 2010 verscheen Super Mario Galaxy 2.

  Super Mario 3D World

  Verkijgbaar vanaf 29 november 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.