Summer Games Done Quick line-up bekendgemaakt

  Summer Games Done Quick is een event waar speedrunners zo snel mogelijk games proberen uit te spelen. Dit jaarlijkse event heeft nu zijn Summer Games Done Quick line-up bekendgemaakt met onder meer NieR Automata.

  Summer Games Done Quick 2017 zal plaatsvinden vanaf 2 juli tot en met 9 juli. De line-up staat boordevol met games die in ontzettend snelle tijden zullen worden uitgespeeld. Klassiekers als Super Mario 64 worden bijvoorbeeld helemaal uitgespeeld in minder dan twee uur tijd.

  Summer Games Done Quick line-up

  Qua nieuwe games is bijvoorbeeld het pas verschenen NieR Automata aanwezig. Clint “Halfcoordinated” Lexa zal proberen om het eerste einde te behalen op een normale moeilijkheidsgraad in twee uur. Halfcoordinated kan om medische redenen zijn rechterhand niet gebruiken en zal de speedrun dan ook volledig met alleen zijn linkerhand voltooien.

  Mirror's Edge Catalyst staat ook op de lijst en zal door matchboxmatt uitgespeeld worden in een uur en 6 minuten. Dishonored 2 maakt op 4 juli zijn debut tijdens het event met een speedrun van slechts 35 minuten door Blood_Thunder. Andere nieuwe titel op het event zijn onder andere Doom, Titanfall 2 en Dark Souls 3. De volledige line-up staat op de website van Summer Games Done Quick.

  Zelda

  Een van de grootste afwezigheden in het schema is de pas verschenen The Legend of Zelda Breath of the Wild. Deze game werd naderhand toch nog toegevoegd aan een lijst van zes bonus games. Vlak na de release van Breath of the Wild lukte het speedrunners al om het spel binnen een uur te voltooien. Het record voor het uitspelen van de game staat momenteel op 40 minuten en 57 seconden, in tegenstelling tot een 100% complete speedrun van 50 uur.

  Zelda Breath of the Wild zal een uur lang een demonstratie krijgen waarin de game in theorie dus al uit te spelen is.

  NieR Automata

  Verkijgbaar vanaf 10 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.