Sucker Punch kreeg te maken met ontslagrondes

  Sucker Punch Productions, bekend van InFamous en Sly Cooper, heeft enkele ontslagrondes te verduren gekregen. Dat heeft moederbedrijf Sony bevestigd in een statement voor IGN.

  Sony maakte niet bekend hoeveel medewerkers zijn gedupeerd door de bezuinigingen bij de Amerikaanse studio.

  "SCEA [Sony Computer Entertainment America, red.] kan bevestigen dat er een vermindering van [het aantal] werkkrachten bij Sucker Punch Productions heeft plaatsgevonden", aldus Sony tegenover IGN.

  Bekend van Sly Cooper en InFamous

  Het eerste Sony-project van Sucker Punch - opgericht in 1997 - was de in 2002 uitgebrachte PlayStation 2-game Sly Cooper and the Thievius Raccoonus. Een andere bekende gameserie van de Amerikanen is InFamous, dat in 2009 naar de PlayStation 3 kwam. In 2011 kocht Sony Sucker Punch, kort na de release van InFamous 2.

  De meest recente game van de ontwikkelaar is InFamous: Second Son, die in maart voor de PlayStation 4 in de winkels kwam te liggen. InFamous: First Light, een standalone DLC-spin-off voor Second Son, komt op 27 augustus uit in Europa, voor 14,99 euro. Daarnaast kent de Europese release van First Light een (fysieke) Blu-Ray-versie, die vanaf 10 september verkrijgbaar wordt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.