Studio Tour Harry Potter in Engeland wordt uitgebreid

  Warner Bros. Studios breidt haar studio tour van Harry Potter in Engeland uit met de Gringotts Wizarding Bank vanaf 6 april. Dit nieuwe onderdeel zal Harry Potter fans de mogelijkheid geven om een blik te kunnen werpen achter de schermen van de beroemde bank.

  Warner Bros. Pictures

  Op het nieuwsplatform van Pottermore (de officiële website gecreëerd door J.K. Rowling) is het bekend geworden dat de bank toegevoegd zal worden aan de Studio Tour van Harry Potter. In Gringotts hebben bezoekers dan de mogelijkheid om de authentieke set van deze bank te bekijken. Dit is inclusief kluizen en schatten die worden bewaard in de films binnen de muren van Gringotts.

  In de kluizen van Gringotts zij er legendarische film rekwisieten te zien. Denk hierbij aan het zwaard van Gryffindor en de HUfflepuff beker. De Warner Bros. Studios geeft bezoekers van deze Studio Tour ook de kans om een foto te nemen in de Lestrange kluis (de kluis waar al deze spullen zich ook bevinden).

  Naast het bekijken van de set en verschillende gebruikte rekwisieten uit de films krijgen bezoekers ook de kans om te kijken hoe acteurs als Warwick Davis zijn getransformeerd in de goblins die de bank beheren. Dingen als protheses en kostuums die zijn gebruikt in de films voor karakters als Bogrod en Griphook zullen te bekijken zijn in de Studio Tour van de Harry Potter films.

  Studio Tour van Harry Potter

  De Studio Tour is sinds 2012 geopend voor het publiek. Deze tour bestaat uit een drie uur durende rondleiding die zich bevindt binnen de studio's waar de films binnen de Harry Potter franchise zijn opgenomen. Niet alleen zijn de filmsets te bekijken, maar krijgen bezoekers ook de mogelijkheid om verschillende rekwisieten te bekijken uit de films en te ontdekken hoe bepaalde karakters en plekken zijn gemaakt.

  De laatste film van Harry Potter verscheen in 2011, een jaar voordat de studio van Warner Bros. is geopend voor het publieke oog. Desalniettemin hoeven de Harry Potter fans zich geen zorgen te maken over het feit dat de filmreeks is gestopt. De fans krijgen nu de mogelijkheid om te genieten van een geheel nieuwe filmserie: Fantastic Beasts. Afgelopen jaar is het tweede deel in de serie uitgebracht, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald.

  In onze review van Fantastic Beasts 2 kun je lezen wat wij vinden van deze film. Naast het feit dat de nieuwe filmreeks zich in dezelfde wereld als Harry Potter afspeelt zitten er ook veel easter-eggs in die wijzen naar de vorige filmserie. In ons artikel met Fantastic Beasts 2 easter-eggs kun je lezen welke dit zijn.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.