Street Fighter tv-serie in de maak

  De bekende video game franchise, Street Fighter, zal een tv-serie krijgen. De serie zal onder andere worden geproduceerd door Entertainment One. Wanneer de Street Fighter tv-serie moet verschijnen is nog niet bekend, maar de eerste details zijn al onthuld!

  Recent kwam de aankondiging dat er een Street Fighter 30th Anniversary collectie aan zit te komen voor de huidige generatie consoles. De meest recente game, Street Fighter V Arcade editie, viel ook enorm in de smaak. De Street Fighter franchise zal nu uitbreiden naar een tv-serie, en deze bevat herkenbare elementen.

  Street Fighter tv-serie gebaseerd op Street Fighter II

  Het team achter de webserie Street Fighter: Assassin First, zal ook de verantwoording krijgen over de nieuwe serie die wordt geproduceerd door Entertainment One. De serie zal inspiratie halen uit de World Warrior Arc, geïntroduceerd in de game Street Fighter II: World Warrior (1991), het vervolg op de originele game.

  Dit verhaal legt de focus op vier bekende hoofdpersonages: Ryu, Ken, Guille en Chun-Li. Samen moeten zij hun krachten bundelen om criminele organisatie Shadaloo ten val te brengen en hun leider, M. Bison, te stoppen. Yoshinori Ono, de Capcom executive producer voor de Street Fighter franchise, liet het volgende over de tv-serie los:

  "Na een lange zoektocht zijn wij enthousiast om met het team van Assassin's First, Mark Gordon en zijn maatschappij eOne samen te werken. Zij hebben genoeg ervaring om ons te helpen bij het lanceren van een trouwe adaptatie van Street Fighter als tv-serie."

  Naast de webserie Assassin's First zijn er ook meerdere pogingen geweest om Street Fighter te adapteren naar het witte doek. Zo verscheen de Street Fighter film, met Jean-Claude Van Damme in de hoofdrol, in 1994. Nu is het de beurt aan deze nieuwe Street Fighter serie om het materiaal eer aan te doen.

  De Street Fighter tv-serie heeft nog geen exacte releasedatum.

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.