Street Fighter 30th Anniversary collectie aangekondigd

  Street Fighter bestaat dertig jaar en dat mag gevierd worden! Capcom heeft daarom een heuse Street Fighter 30th Anniversary release aangekondigd, waarvan maar liefst twaalf delen onderdeel uitmaken. In mei volgend jaar verschijnt hij.

  Tijdens de Capcom Cup finale, een Street Fighter-toernooi in de Verenigde Staten, kwam de uitgever met de verrassing. De 30th Anniversary editie bevat oude games voor Street Fighter 4, die in 2008 uitkwam, zoals je in bovenstaande afbeelding kunt zien. Een echt nostalgietripje voor fans dus!

  Street Fighter 30th Anniversary release

  De serie is geboren in een arcadehal in 1987 met Street Fighter. Daarin kon je spelen als Ryu en een vriend als rivaal Ken. Vanwege de populariteit werd de game later ook voor pc en consoles uitgebracht. Inmiddels zijn er vele delen verschenen waaronder cross-overs als Street Fighter X Tekken en Marvel vs Capcom.

  Volgend jaar in mei moet de 30th Anniversary verschijnen. Een aantal van de oude games krijgen behalve offline modi ook een multiplayer. De collectie is straks te spelen op de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.