Steam Summer Sale 2018 van start gegaan

  De Steam Summer Sale 2018 is van start gegaan. Dat betekent dat PC-gamers moeten opletten, want dit is het ideale moment om je collectie uit te breiden. Wees er snel bij, want de sale duurt niet de hele zomer.

  Valve heeft de dagen van kortingen weer laten aanbreken, want de Steam Summer Sale 2018 is begonnen en loopt van 21 juni tot en met 5 juli. In deze twee weken zullen er dagelijks nieuwe kortingen te vinden zijn met kortingen die kunnen oplopen tot 90 procent. De meest voorkomende kortingen zullen toch echt tussen de twintig en vijftig procent variëren, want dat is voor de grotere games gebruikelijker.

  Op het moment zijn verschillende prominente games in de aanbieding. In de kleine greep die je hieronder kunt vinden, staat een flink aantal toptitels. Wees er dan ook snel bij, want voor de dag voorbij is kunnen er alweer nieuwe aanbiedingen zijn en andere kunnen dan alweer verlopen zijn.

  Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit het arsenaal aan kortingen dat de Steam Summer Sale met zich meebrengt. Het volledige overzicht kun je dan ook vinden in de Steam Store. In de Store zul je overigens ook merken dat het thema van de uitverkoop dit jaar te maken heeft met aliens, want de officiele titel dit jaar is The Intergalactic Summer Sale.

  Steam Summer Sale 2018 na roerige periode

  De Steam Summer Sale 2018 volgt op de hielen van een roerige periode voor Valve. De ontwikkelaar werd door de Nederlandse Kansspelcommissie op haar vingers getikt wegens illegale loot boxen. Het onderzoek van de commissie maakte duidelijk dat Counter Strike: Global Offensive en Dota 2 loot boxen bevatten die volgens de Nederlandse wetgeving illegaal zijn.

  Valve heeft daarom besloten de Steam Marketplace te sluiten voor deze twee gamers, omdat de mogelijke sancties anders gevolgd hadden. Dit kon betekenen dat er boetes van maximaal 830.000 euro aan zaten te komen of zelfs strafrechtelijke vervolging. Dit geldt ook nog voor twee andere games, maar welke dit zijn en door wie deze ontwikkeld worden is op het moment nog niet bekend.

  Dota 2

  Verkijgbaar vanaf 9 july 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.