Steam streaming service komt met Hunger Games en 99 andere films

  Steam heeft al enige tijd een filmsectie, maar die bestond voornamelijk uit indie films en Naruto. Nu is er aangekondigd dat de Steam streaming service wordt uitgebreid met 100 films van studio Lionsgate. Hunger Games is binnenkort dus via Steam te bekijken.

  De keuze voor Lionsgate om Steam toegang te geven, is een logische keuze. Steam heeft 125 miljoen actieve gebruikers, een grote markt om je films te laten zien.

  Steam streaming service nog geen Netflix

  De uitwerking van de Steam streaming service laat alleen veel te wensen over. Ten eerste zijn er veel films alleen maar te huur en niet te koop. De prijzen voor het huren van een film variëren tussen de $4 en $7 en zijn dan te zien voor een periode van 48 uur. Sommige films zijn wel te koop, maar dan voor twee of drie keer de verhuur prijs.

  Een ander probleem met de Steam Streaming service is de regio restrictie. Hoewel Lionsgate 100 films heeft vrijgegeven, voor de verhuur en verkoop op Steam, zijn er hier in Nederland maar elf van te zien (en niet de beste).

  Door de prijs en de regio restrictie lijkt de Steam Streaming service niet echt een grote speler te worden. Drie of vier films huren op Steam kost namelijk ongeveer hetzelfde als een maandabonnement voor Netflix of Amazon Prime. Daarnaast heeft de Steam streaming service geen exclusieve content en werkt het alleen maar op PC's of op TV via Steam link. Al deze nadelen maakt de streaming service niet echt kansrijk om een serieuze concurrent te worden van Netflix, HBO of Amazon Prime.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.