Steam Store prijzen kunnen omhoog gaan

  De Steam Store prijzen kunnen vanaf dit jaar omhoog gaan. Door nieuwe wetten van verschillende landen wordt daar extra belasting geheven op de Steam Store games. In Nederland is dit nog niet aan de orde.

  Valve, de eigenaar van de Steam Store, heeft dat per mail medegedeeld aan de Steampartners. Vanaf maart wordt er bijvoorbeeld tien procent belasting geheven in Zuid-Korea. In IJsland is dat tarief zelfs 24 procent. Tot een verhoging van bijvoorbeeld een GTA V in de Steam Store hoeft dit niet te leiden.

  De belasting hoeft namelijk niet bovenop de Steam Store prijzen te komen die staan aangegeven. De prijzen zullen inclusief belasting zijn, net als wij in Nederland hebben met de consumptiebelasting. Die komt ook niet bovenop de prijs die wij betalen in de Steam Store. De prijzen hoeven dus niet omhoog te gaan. Maar die mogelijkheid bestaat wel, want wanneer uitgevers dezelfde prijs blijven hanteren zullen de inkomsten aanzienlijk verminderen door de nieuwe belasting.

  Nederlandse Steam Store prijzen

  In Nederland zijn er voor zover bekend nog geen nieuwe belastingplannen. In Europa betalen gamers al consumentenbelasting (VAT) dus de kans is niet heel groot dat ook hier extra belastingen geheven zullen worden. Valve meldt wel dat in de loop van dit en volgend jaar nog meer individuele landen de nieuwe belastingen zullen heffen.

  De beslissing van Valve om deze belastingen door te voeren in de prijs kan te maken hebben met het onderzoek van de Europese Commissie naar Steam codes. Steam zou namelijk de Europese wet overtreden door Steam codes van games alleen voor bepaalde landen beschikbaar te stellen, wat in strijd is met de EU wet.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.