Steam lanceert Remote Play Together beta

  Steam heeft vandaag de Remote Play Together bèta gelanceerd. Met deze Steam-functie kunnen spelers lokale co-op spellen online spelen, zoals Towerfall Ascension of Nidhogg. Het bedrijf kondigde de functie al eerder aan, maar vanaf vandaag kunnen spelers er daadwerkelijk mee aan de slag.

  Steam

  Met Remote Play Together kan jij jouw Steam-vrienden uitnodigen om een lokale multiplayergame, een lokale co-op game of andere spellen samen online te spelen. Met maximaal drie andere spelers kan jij via het internet een game spelen waarvoor je eerst bij elkaar moest gaan zitten in een woonkamer.

  Als speler kom je dan in een lobby en kan jij een spel opstarten en je vrienden uitnodigen voor een game. Niet alleen hoeft alleen de host de game te bezitten die centraal staat in jullie speelsessie, ook het spelvolume en de opties voor voicechat zijn op één plaats beschikbaar.

  Steam Remote Play Together laat spelers samenspelen

  Daarnaast kunnen spelers met een PC, Max of Linux ook gewoon samenspelen. Steam Remote Play Together maakt daar geen onderscheid in en daardoor kun jij titels als SpeedRunners en Towerfall Ascension. Voor het samenspelen adviseert Valve een stabiele internetverbinding en het bedrijf werkt de komende periode hard om de verbinding tussen spelers zo optimaal mogelijk te maken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.