Steam gift systeem is compleet veranderd door Valve

  Het Steam gift systeem is compleet op de schop gegaan. Valve, het bedrijf achter Steam, heeft een grote verandering doorgevoerd waardoor je moeilijker cadeaus kunt geven aan een ander. Althans, je kunt het nog maar op één tijdstip doen.

  Je kunt vanaf vandaag alleen nog maar een spel cadeau geven wanneer je dat spel net hebt gekocht. Bij aankoop krijg je dus de keuze of je het spel zelf wilt houden of dat je het weggeeft. Tot vandaag kon je op ieder moment een spel aan iemand anders cadeau doen, zolang je het nog maar niet gespeeld had. Ook kun je geen cadeau meer per e-mail sturen, alles moet via Steam gebeuren.

  Pluspunt nieuw Steam gift systeem

  Naast de bovenstaande nadelen is er ook een pluspunt aan de verandering, je kunt vanaf vandaag cadeaus inplannen. Op deze manier kun je instellen dat een spel op een bepaalde datum en tijdstip bij iemand wordt 'geleverd'. Mocht de ontvanger de game niet willen hebben, dan krijgt de zender zijn of haar geld terug.

  De reden achter de verandering is niet bekendgemaakt maar het zou kunnen dat Valve dit deed om het misbruik van de sales tegen te gaan. Het kwam namelijk voor dat een persoon ontzettend veel keys kocht tijdens de uitverkoop om deze op te slaan in zijn inventory. Wanneer de sale voorbij was kon hij deze verkopen en wanneer het geld binnen was de key 'cadeau' doen aan de koper. Hier hoopt Valve dus een einde aan te maken, of dit gaat helpen moet de toekomst uitwijzen.

  Steamprijzen omhoog?

  Eind februari gingen de prijzen van games op Steam in verschillende landen omhoog. Dit kwam door nieuwe belastingwetten van die landen. De vraag was of dit ook in de Europese Unie het geval zou worden, twee maanden later is dat nog niet aan de orde.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.