StarCraft patch maakt game gratis en moderner

  De StarCraft patch die sinds vandaag live is, maakt de game geheel gratis te downloaden. Ook zorgt de update ervoor dat de game moderner is. Ook de uitbreiding Brood War is geheel gratis te verkrijgen.

  Ontwikkelaar Blizzard kondigde vorige maand StarCraft Remastered aan, daarbij meldde de ontwikkelaar ook dat de originele StarCraft gratis verkrijgbaar wordt. Eind vorige maand maakten wij al bekend dat de update er aan zat te komen en vandaag is het dus zover, patch 1.18 is eindelijk daar.

  Er zijn veel toevoegingen aan het spel gedaan waardoor de game moderner aanvoelt. Je kunt bijvoorbeeld nu in de Oberservermodus kruipen om de game te bekijken wanneer je af bent.

  Ook is het spel nu volledig in windowed scherm te spelen en is er betere compatibiliteit met Windows 7 en 10. Tevens heeft Blizzard de nodige verbeteringen toegevoegd om valsspelers tegen te gaan. Er is nog wel een probleem, want de profielsectie is namelijk onbereikbaar, Blizzard stelt hiervan op de hoogte te zijn.

  StarCraft patch van vorig jaar

  Blizzard kondigde vorig jaar al aan dat er in 2016 een StarCraft patch zou uitkomen die hetzelfde zou doen als de huidige patch doet, maar die update is nooit uitgebracht. StarCraft kwam op 1 april 1998 uit voor de PC. Op 27 juli 2010 kwam het vervolg op de populaire RTS in de winkels te liggen, namelijk StarCraft 2 Wings of Liberty.

  In februari werd bekend dat games als StarCraft 2, Diablo 3 en andere Blizzard games binnenkort niet meer op Windows Vista geupdatet kunnen worden. De ontwikkelaar stopt namelijk de ondersteuning op die platformen.

  StarCraft: Brood War

  Verkijgbaar vanaf 30 november 1998

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.