Star Wars Episode 9 release bekendgemaakt

  De Star Wars Episode 9 release is bekend. Dat onthulde Disney en Lucasfilm op de Star Wars website. De film is vanaf 24 mei 2019 in de bioscoop te zien.

  Episode 9 is het laatste deel uit de nieuwe trilogie die begon met Star Wars Episode 7 The Force Awakens. Dit jaar staat Episode 8 The Last Jedi gepland. Deze verschijnt 13 december in de Nederlandse bioscopen.

  Star Wars Episode 9 release eindelijk bekend

  De titel voor Episode 9 is vooralsnog onbekend. De film wordt geregisseerd door Colin Trevorrow. Hij regisseerde eerder al het succesvolle Jurassic World. Met Episode 9 eindigt de derde Star Wars trilogie.

  Treverrow wil met de nieuwe Star Wars film de aanpak van George Lucas gebruiken. Volgens hem is die aanpak erg innovatief. Hij wil de aanpak gebruiken om te zorgen voor meer creativiteit op de set. Treverrow noemt Star Wars 'het beste verhaal dat ooit is verteld'.

  Eerder werd gemeld dat de start van het filmen van de nieuwe Episode nog een tijdje zou duren. De nieuwste informatie zegt dat het filmen al in juli dit jaar van start gaat. Dit nieuws is nog niet bevestigd.

  Geen Carrie Fisher

  Verder maakte Todd Fisher twee weken geleden bekend dat haar zus, de eerder dit jaar overleden actrice Carrie Fisher, in Star Wars Episode 9 te zien zou zijn. Lucasfilm reageerde daarop met het nieuws dat dit niet het geval is en Carrie Fisher haar laatste opwachting in Star Wars Episode 8 zou maken.

  Voordat Episode 9 uitkomt, komt er eerst nog een Han Solo film. Deze staat gepland voor 25 mei 2018. Het is de nieuwe film in de Anthology serie van Star Wars. Dit is een reeks met films die weinig met de Skywalker-saga te maken hebben, maar juist eigen verhalen binnen het Star Wars universum vertellen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.