Star Wars Episode 9 cast onthuld, met Carrie Fisher

  Lucasfilm heeft de volledige Star Wars Episode 9 cast onthuld. Naast de inmiddels bekende gezichten, zal ook Carrie Fisher in het negende deel van de ruimteopera te zien zijn.

  Lucasfilm

  Fisher overleed aan het einde van 2016, maar regisseur J.J. Abrams beaamt dat "het afsluiten van de Skywalker-trilogie niet naar behoren kan zonder Carrie Fisher." Hoe de regisseur dit doet, legt hij ook uit:

  "We zouden nooit Leia Organa recasten of een CG-personage maken. Met de hulp en zege van haar dochter Billie proberen we haar nalatenschap te eren en zal ongebruikt beeldmateriaal van haar, wat we hebben geschoten voor Episode 7, gebruikt worden voor Episode 9."

  Naast Fisher zal ook Mark Hamill (Luke Skywalker) in Episode 9 te zien zijn, maar in welke vorm is nog niet bekend. Verder zullen ook de bekende gezichten van Daisy Ridley (Rey), Adam Driver (Kylo Ren), John Boyega (Finn), Oscar Isaac (Poe Dameron) en Lupita Nyong'o (Maz Kanata) in de afsluiting van de Skywalker-trilogie te zien zijn.

  Star Wars Episode 9 cast verwelkomt oude bekende

  Naast deze castleden is er ook een oude bekende terug in Episode 9: Billy Dee Williams. Twee weken geleden waren er al geruchten dat hij terug zou keren als Lando Calrissian in Star Wars Episode 9 en nu blijkt dat te kloppen. Williams werd oorspronkelijk als Lando geïntroduceerd in Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back, uit 1980. Behalve dit gerucht waren er ook geruchten dat Keri Russell, bekend van onder andere The Americans, in de film zou zitten, maar dit blijkt niet te kloppen.

  Een jongere Lando Calrissian was afgelopen mei al in de bioscoop te zien in Solo: A Star Wars Story. Daarin werd hij gespeeld door acteur en rapper Donald Glover.

  Star Wars Episode 9 moet op 20 december 2019 in de bioscopen te zien zijn.

  Update - Keri Russel toch in Episode 9

  Hoewel haar naam eerder nog ontbrak, lijkt Keri Russell wel degelijk in de nieuwe Star Wars film te spelen. Dat nieuws maakt website Deadline bekend. De actrice ontbrak in de eerdere aankondiging van Lucasfilm omdat het contract nog niet getekend zou zijn, maar dat is inmiddels wel gebeurd.

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.