Star Wars episode 8 begonnen met filmen

  Het filmen van het vervolg op het succesvolle zevende deel van de Star Wars franchise is begonnen met filmen. De nieuwe film, die nu nog simpelweg Star Wars episode 8 heet, gaat verder waar het vorige deel gebleven is.

  Het verhaal, dat opnieuw de avonturen volgt van deserteur Finn, amateur Jedi Rey en gevechtspiloot Poe Dameron, wordt geschreven en geregiseerd door Rian Johnson. Natuurlijk komt ook Mark Hamil weer terug in zijn rol als Luke Skywalker. De nieuwe bad guy-rol wordt gespeeld door Benicio del Toro.

  Die laatste vindt het blijkbaar goed toeven in de ruimte, want hij pakt ook zijn rol als collector in Marvels Guardians of the Galaxy weer op. Wat de rol van del Toro in de nieuwe Star Wars wordt is nog niet bekend, behalve dat hij de slechterik speelt.

  Een ander nieuw gezicht in de film is actrice Laura Dern, bekend van Jurassic Park 1 en 3 en The Fault in Our stars. Wat haar aandeel in de film is, is nog onduidelijk.

  De nieuwe Star Wars episode 8, wat kunnen we verwachten?

  De nieuwe film tussen de sterren is nog gehuld in mysterie, in de aankondiging voor de opnames van de film zien we de laatste scene van deel zeven. Als je de film nog niet hebt gezien is het dus niet zo handig om de aankondiging te kijken, in verband met spoilers.

  Star Wars episode 8 komt in de winter van 2017 pas uit, 15 december om precies tezijn. Het is nog niet bekend wat het plot gaat worden. Natuurlijk gaan er al de wildste geruchten het internet over, maar deze speculaties worden ontkend noch bevestigd door Disney, de eigenaar van de franchise.

  Tot de film uit komt moeten we ons dus nog vermaken met de eerdere films, deel 7 is wel aangekondigd voor Blu-ray, maar de precieze releasedatum is nog onbekend.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.