Star Wars box office cijfers zijn de miljard gepasseerd!

  The Last Jedi is al sinds 13 december in de bioscoop en trekt nog steeds volle zalen over de hele wereld. Dat de film in het universum hier ver, ver vandaan dan ook veel geld oplevert is niet zo gek. Hoeveel geld? De Star Wars box office cijfers staan nu al boven de miljard dollar!

  Lucasfilm Ltd

  Dit zijn de cijfers als we ze wereldwijd bekijken. In Amerika heeft de film 531,5 miljoen dollar opgehaald, en buiten Amerika 523,3 miljoen dollar. Bij elkaar is dat 1,05 miljard dollar, waarbij Nederland volgens de cijfers van Box Office Mojo voor zo'n 6 miljoen dollar aan heeft bijgedragen.

  Star Wars box office strijd

  Als we naar de cijfers gaan kijken van Box Office Mojo dan zien we dat Star Wars: The Force Awakens het beter doet dan zijn opvolger. The Force Awakens haalde namelijk in totaal 2,07 miljard dollar wereldwijd op en het lijkt er dan ook op dat The Last Jedi dit in de aankomende weken niet meer in kan halen.

  Alleen in Amerika al haalde The Force Awakens binnen 18 dagen 750 miljoen dollar op. Dat is 219 miljoen dollar meer dan The Last Jedi in 18 dagen heeft opgehaald.

  Het achtste deel van Star Wars draait nog steeds in de bioscoop en dat zal ook nog wel eventjes zo blijven. De eerstvolgende Star Wars film staat ook al voor de stoep, in mei komt namelijk Solo: A Star Wars story uit. Benieuwd naar de film over Han Solo? De regisseur geeft op zijn Twitter af en toe een voorproefje!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.