Star Wars Battlefront 2 microtransactions tijdelijk uitgeschakeld

  Nog voordat Star Wars Battlefront 2 goed en wel te spelen is, is de game al meerdere keren negatief in opspraak gekomen vanwege de microtransacties. Met de release vandaag, heeft EA Games aangekondigd de Star Wars Battlefront 2 microtransactions tijdelijk uit te schakelen.

  In de nieuwe Star Wars game moet je als speler flink wat wapens en vaardigheden vrijspelen. Dit kan door aardig wat uren te investeren, of door de portemonnee te trekken. Aangezien niet iedereen staat te popelen om tientallen uren te moeten spelen voordat ze met Luke Skywalker op het slagveld kunnen rossen, werd er al snel gesproken van Pay to Win.

  Star Wars Battlefront 2 microtransactions worden heroverwogen

  Als reactie op deze verontwaardiging van Early Access gebruikers, verlaagde EA Games de prijzen van helden drastisch. In plaats van 60.000 punten hoef je nog maar 15.000 punten te sparen. Maar het vrijspelen van vaardigheden en het upgraden hiervan naar hogere niveaus bleef een prijzige bezigheid.

  Aangezien de game vandaag beschikbaar wordt voor alle gamers die geen pre order voor de game hebben geplaatst, wil EA Games het zekere voor het onzekere nemen. In afwachting van andere aanpassingen aan het lootbox en vrijspeelsysteem, zijn alle microtransacties uitgeschakeld. De portemonnee kan dus vooralsnog opgeborgen blijven voor Star Wars Battlefront 2!

  Star Wars Battlefront 2

  Verkijgbaar vanaf 17 november 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.