Star Wars Battlefront 2 microtransactions keren terug

  Electronic Arts zag dat de verkoop van Star Wars Battlefront 2 niet zo lekker liep en dat had volgens het bedrijf vooral te maken met de microtransactions, iets waar veel gamers op tegen zijn. Toch heeft het bedrijf besloten om de Star Wars Battlefront 2 microtransactions terug te laten keren.

  EA hoopte en schatte dat Star Wars Battlefront 2 in deze tijd zo'n tien miljoen exemplaren verkocht zou hebben, maar dat werd een stuk minder. Het spel van de Amerikaanse ontwikkelaar en uitgever is tot nu toe negen miljoen keer over de toonbank gegaan.

  Ondanks dat de teleurstellende verkoopcijfers volgens EA aan de microtransactions ligt, wil het bedrijf dit fenomeen laten terugkeren in het spel. Wanneer precies is nog niet bekend, maar dat de microtransactions een rentree gaan maken in het spel dat is zeker.

  Star Wars Battlefront 2 microtransactions groot deel van EA

  Over de microtransactions zegt CEO van EA Andrew Wilson het volgende:

  ''Wij geloven erin dat iets als microtransaction goed kan zijn voor een game, als het goed wordt gedaan kan het de ervaring van een game verlengen en verbeteren. Onze intentie met de Star Wars Battlefront 2 microtransactions was nooit om een oneerlijk spel te creeëren, dus hebben we het op advies van onze fans tijdelijk weg gehaald.''

  Dat microtransactions in de games van EA een groot aandeel leveren in de omzet werd wel duidelijk uit de jaarcijfers. Het bedrijf haalde zo'n 787 miljoen dollar hieruit en dat heeft met name te maken met FIFA Ultimate Team en The Sims 4. Een record voor het miljoenenbedrijf.

  Star Wars Battlefront 2

  Verkijgbaar vanaf 17 november 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.